top of page
Forfatters billedeHJEM

Opret en legestue i den lokale idrætshal

Opdateret: 23. aug. 2022

Sommer og sol får de fleste ud i parker, på legepladser og i naturen. På de kolde og våde vinterdage, kan man derimod savne et sted med højt til loftet - og tørvejr!


Vidste du godt, at idrætshaller- og anlæg modtager tilskud af kommunen, når der oprettes aktiviteter for børn, unge og voksne? Kommunen kan stille nogle krav, som skal opfyldes. I min kommune skal der fx være 6 aktive deltagere til aktiviteten, før der kan ydes tilskud.

Modsat tilskud til pasning af eget barn, er dette tilskud ikke ulige på tværs af kommunegrænser. Det er nemlig folkeoplysningsloven, som er fundamentet for hele tilskudsordningen.

Som med så meget andet, forvalter kommunerne dog loven forskelligt. Derfor kan kravene være anderledes i din kommune.

Når nu en idrætshal- eller anlæg modtager tilskud for aktiviteter, er de sjældent vildt interesseret i ledige haltider. Dét kan I udnytte!


Sidste år oprettede jeg en legestue i vores lokale idrætshal. Hallen var ledig hver onsdag fra 9-11, og det er jo et oplagt tidspunkt for børn at bevæge sig og bruge kroppen på alverdens tænkelige måder. Jeg fik oprindeligt kontakt til rette vedkommende, fordi jeg var gymnastikinstruktør i selvsamme hal, men sidenhen har jeg lært, at det ikke kræver en særlig tilknytning til stedet at låne det. Måske mest af alt pga. tilskuddet ;-)


Derfor vil jeg her komme med en simpel how-to liste, hvis du ønsker at oprette en legestue i jeres lokale idrætshal.

 

GUIDE: OPRET EN LEGESTUE I DEN LOKALE IDRÆTSHAL

  1. Find ud af, hvilken hal der er nær jer og find den tilhørende hjemmeside

  2. Står der en halbestyrer oplyst, er det ham/hende du skal have fat i for at få oplyst ledige haltider. Det er også her, du skal aftale nærmere omkring en nøgle, hvis det er nødvendigt. Sørg også for at forventningsafstemme: hvilke redskaber har i adgang til? Må I holde fastelavnsfest, julebal mv.?

  3. Den lokale gymnastikforening kan hjælpe dig med at oprette et hold. Find formanden på hjemmesiden eller gå til foreningens egen hjemmeside.

  4. Når du kontakter formanden for gymnastikforeningen, er det en god idé at have oplysninger fra halbestyreren med. Fx - Hvornår kan I låne hallen? - Hvor længe? Fx fra 1. september til 1. marts. - Hvem er ansvarlig for ‘holdet’ (den kommende legestue)

  5. Nu kan du bede om hjælp til at få oprettet et hold i deres system, som de, der ønsker at bruge legestuen, kan tilmelde sig. Foreningen har måske et skarp holdning til prisen pr. deltager. Men I kan prøve at forhandle lidt - det virkede for mig. Er de ikke villige til at sænke prisen, kan I fx argumentere for et familieabonnement, hvor det er den deltagende forældre, der opretter sig, frem for alle hjemmebørnene. I en familie med flere børn vil denne besparelse kunne mærkes.

  6. Nu er I klar til at åbne legestuen!

  7. Og skulle det en dag være nødvendigt at aflyse, vil halbestyreren ofte gerne vide besked, så hallen kan lånes ud til andre.

 

Du kan også undersøge, om din kommune har andre lokaler i kan leje til en legestue. Ofte skal man dog betale et klækkeligt beløb for dette, hvilket medfører at gebyret går videre til brugerne. Men gør det ikke også det i hallen? Jo, i princippet, men her er prisen fast, uanset hvor mange eller få der tilmelder sig (med mindre i kan låne den helt gratis - det lykkedes mig)

I et lejet lokale, vil få betale meget - eller mange betale meget lidt.





200 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page