top of page
  • Forfatters billedeHJEM

Procesberetning: HJEM for hjemmeundervisere

For mange hjemmeforældre er hjemmeundervisning eller lignende en naturlig forlængelse af hjemmepasning. I HJEM, har vi oplevet en stor interesse fra hjemmepassende forældre i emnet hjemmeundervisning; hvordan, hvorfor og så videre. HJEM har bl.a. til formål at bidrage med viden og synlighed omkring hjemmeliv, samt at tilbyde sparring og rådgivning til nuværende og kommende hjemmeforældre. Netop dette er afsættet for, at en gruppe frivillige, har dannet HU-gruppen.


HU-gruppens arbejde

Forældre i Danmark skal kende til deres muligheder for hjemmeliv. Gruppens overordnede formål er at skabe den oplysning og samling af viden, som er efterspurgt. Konkret arbejder gruppen med:

  • En serie af indlæg til hjemmesiden, som besvare de spørgsmål der ofte rør sig hos hjemmeforældre, der enten er i gang med at hjemmeundervise eller overvejer at begynde.

  • Processer og projekter som skal afdække hvordan HJEM kan forbedre rettigheder og vilkår for hjemme(undervisnings)liv i Danmark.

  • Et tværgående undersøgelsesprojekt, som gennem en større spørgeskemaundersøgelse skal afdække forståelsen af hjemmeundervisning, hvordan man oplever formen på tilsynet, økonomi mv.


Deltag i vores undersøgelse

Er du registreret hjemmeunderviser, vil vi sætte stor pris på din besvarelse af spørgeskemaet. Resultatet af dataanalysen skal være med til at afdække, hvordan deltagende hjemmeforældre ønsker at HJEM skal varetage deres interesser.

Undersøgelsen er med til at give et nuanceret billede af hjemmeliv i Danmark, samt indblik i strukturelle udfordringer og forskelle - og meget meget mere.Et solidt fundament

HU-gruppen består af en håndfuld frivillige, som både tæller garvede hjemmeundervisere og hjemmeforældre med mindre børn, som er nysgerrige på, hvordan hjemmelivet kan udvikle sig.

Det fælles fokus er, at lave et grundigt og afklarende forarbejde blandt hjemmeforældre, i stil med undersøgelsen af hjemmeliv i Danmark fra foråret 2021, som blev startskuddet til Hjemmeforældrens Landsorganisation. For os, er det en nøgleopgave, at sikre sig et nuanceret billede og lytte til dem, som det hele drejer sig om: hjemmeforældrene.

Undersøgelsen målrettet hjemmeundervisere, skal sammen med en undersøgelse målrettet hjemmepassende forældre, samt ansatte i den kommunale sektor, danne et solidt fundament for HJEMs fremtidige arbejde for bedre rettigheder og vilkår for hjemmeliv i Danmark.

83 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page