top of page
  • Forfatters billedeHJEM

Portræt: Spirerne - En aktivitetsklub for 3-6 årige

Opdateret: 15. dec. 2022


Vi har hjemsted i Frederiksbergs kommune. Vi er 14 familier og 15 medlemmer. Foreningens medlemmer er børn i alderen 3-6 år, men medlemmernes søskende er altid velkomne og regnes som en vigtig del af gruppen. De nuværende medlemmer er i alderen 3-5 år og medlemmernes søskende er i alderen 0-2 år. Gruppen huser i dag således 27 børn i alderen 0-5 år. For familier med et medlem (dvs. et barn over 3 år) er medlemsafgiften 100 kr. om måneden. For familier med 2 medlemmer (dvs. to børn over 3 år) er medlemsafgiften 110 kr. om måneden. Spirerne har udgifter til en fælles snack om ugen, en fælles krea-aktivitet om ugen, fødselsdagsgaver til børnene, fester og en Spire-dag om måneden, hvor gruppen tager på tur på Spirernes regning. Turene går fx til Den Blå Planet, Frilandsmuseet eller noget helt tredje.

Vi mødes hver uge tirsdag-fredag, også i ferieperioderne. Medlemmerne møder som minimum to gange om ugen. Vi bruger legepladser, grønne områder og indendørstilbud i hele Københavns og Frederiksbergs Kommune. Vores lokaliteter bestemmes på skift af medlemmerne.

De fleste dage mødes vi udenfor, typisk på en legeplads eller et grønt område. Efter børnene er landet, holder vi samling. Her starter vi altid med en goddag-sang, så børnene kan se, hvem der er mødt op. Vi synger sange og laver sanglege. Efter samling deler vi en snack eller laver krea, som fx kan være kridtmaling, et eksperiment med eddike og natron eller naturbingo. Der er altid flere voksne, der er friske på at lege, så resten af dagen er ofte en kombination af fri leg og struktureret leg sammen med de voksne – her leger vi fx gemmeleg, løbeleg eller andet.Fordele ved Spirenes fællesskab

Stabilitet

Tryghed i fællesskabet

Mulighed for sparring

Mulighed for initiativer

Vi oplever, at det er enormt givende for børnene at møde forskellige, engagerede voksne, som kan forskellige ting. Spirerne formes af dets medlemmer, hvilket indebærer, at alle medlemmer har lige stor indflydelse på hvordan hverdagen skal se ud. Den nuværende gruppe er præget af initiativrige og engagerede forældre, hvilket giver børnene en spændende hverdag. Foreningen, og hjemmepasningen især, er en fantastisk mulighed for at lære alle mulige sider af sit barn at kende.


Stort tak til foreningen Spirene, for at fortælle om hverdagen som medlem

173 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

1 Comment


Hvor er det fedt med så dybdegående et indblik i en foreningsbaseret tilgang til hjemmelivet!

Like
bottom of page