Opret en ny lokalafdeling af HJEM
I HJEM - Hjemmeforældrenes Landsorganisation arbejder vi for at opnå et samfund, hvor hjemmeliv - hele eller delvise - er en tilgængelig og anerkendt mulighed for alle forældre. HJEMs lokale afdelinger er fysiske, lokalt forankrede repræsentationer af HJEM.
"Det gør en stor forskel i vores arbejde og motivation at være en del af noget større. Det giver pondus udadtil og meningsfuldhed indadtil. Jo flere vi er - jo stærkere bliver vores stemme."
- Malene Øland Wagner, lokalafdeling Ringsted
En landsorganisation i ryggen

Som lokalafdeling repræsenterer I HJEM i jeres lokalområde og bliver en del af organisationen.
Som en del af HJEM har I til enhver tid Hovedorganisationen i ryggen og I er i tæt
dialog med Landssekretariatet, der står til rådighed med sparring og vejledning samt ressourcepersoner inden for blandt andet jura, kommunikation og politisk lobbyarbejde.
Som nystartet lokalafdeling støtter og vejleder Landssekretariatet jer også i jeres opstart. Her tilbydes I en opstartspakke med et økonomisk tilskud til at stifte jer, diverse skabeloner og guides - blandt andet i forhold til at blive registreret som folkeoplysende - samt en merchandise-pakke. Derudover tager Landssekretariatet sig af det administrative omkring medlemmer.
Den korte version
Sidder I allerede mindst 3 og er klar til at starte en lokalafdeling i fællesskab med HJEM, så får I her den helt korte version af, hvordan I kommer videre herfra.
Tilmeld jer et opstartshold her (scroll ned i bunden af siden)
Vi finder sammen et tidspunkt til en indledende snak.
Ønsker i fortsat at gå videre herfra, aftales et nyt møde hvor jeres opstart planlægges.
På opstartsmødet deltager jeres kommende vejleder, som er en frivillig fra en anden lokalafdeling.
Velkommen HJEM - I er nu godt på vej og processen herfra ser meget forskellig ud. Fælles for alle er, at I her er en del af Hjemmeforældrenes Landsorganisation.
Vil du vide mere?
Hver måned afholder landssekretariatet online infomøde, som du er velkommen til at deltage i. Her har du også mulighed for at stille spørgsmål, hvis ikke vi kan besvare dem alle her. Find dato og tid til næste infomøde her.
Fold nedenstående menupunkter ud, for at læse mere om opstartsprocessen.
Tilmelding
Når mindst 3 personer er enige om, at ville starte en lokalafdeling kan I tilmelde jer vores opstartshold ved at udfylde formularen i bunden af siden her. I vil herefter blive kontaktet af én fra landssekretariatet. Inden I mødes første gang, vil I modtage et udkast af et aftaledokument, som I kan læse igennem. Aftaledokumentet rammesætter samarbejdet mellem lokalafdeling og hovedorganisation, samt beskriver formål, roller, ansvarsområder, rettigheder og forpligtelser for begge parter. Sammen finder I et tidspunkt til den første fælles samtale.
Første samtale
Formålet med den første fælles samtale er, at lære hinanden at kende - herunder motivationen for at starte en lokalafdeling, hvad I brænder for mv., samt at tale aftalen mellem lokalafdeling og hovedorganisation igennem. I har ligeledes mulighed for at lære HJEM bedre at kende, samt at høre om måden hvorpå vi arbejder og hvem I vil komme til at have den tætteste kontakt med i opstartsprocessen.
Roller i lokalafdelingen
En Lokalafdeling af HJEM kan have så mange frivillige den har behov for, og som har lyst til at bidrage til udviklingen og driften af lokalafdelingen. Det er dog et krav, at der er minimum 3 medlemmer som ønsker at indgå i bestyrelsen. De påkrævede roller i bestyrelsen er: lokalleder, lokalrepræsentant og en kasserer. Lokallederen har til opgave at lede bestyrelsen og afdelingens frivillige. Lokalrepræsentantens opgave er at være bindeled mellem lokalafdeling og hovedorganisation, mens kassererens opgave er at varetage økonomien i afdelingen.
Opstartssamtale
Formålet med opstartssamtalen er, at tale opstartsprocessen igennem og udarbejde en simpel opstartsplan, der kommer omkring den stiftende generalforsamling, vedtægter, kommunikationsplatforme, kontrakter, hvordan I kommer godt fra start, og hvor I kan søge nødvendige informationer henne. I bestemmer selv, om I alle ønsker at deltage i denne samtale eller om det blot er jeres nye lokalrepræsentant, der deltager.
Mød jeres vejleder
Alle nye lokalafdelinger får tilknyttet egen vejleder, som er en frivillig fra en anden lokalafdeling. Fordelen ved dette er, at vejlederen selv har været opstartsprocessen igennem, og derefter har drevet en lokalafdeling en rum tid. I møder jeres tildelte vejleder til opstartssamtalen.
Velkommen HJEM
Når det formelle omkring jeres opstart er på plads, byder vi jer velkommen på vores arbejds- og kommunikationsplatform. På vores fælles kommunikationsplatform bliver I en del af en tråd for alle frivillige i HJEM, I kan kontakte de enkelte ressourcepersoner, og oprette en privat tråd hvor I kan kommunikere med hinanden. I kan downloade platformen til mobil og tablet, eller bruge den fra en internetbrowser. På vores fælles arbejdsplatform har I adgang til guides, retningslinjer, skabeloner, grafik og meget meget mere. Velkommen (til) HJEM.
Den videre proces er jeres
I skal nu til at gennemfører opstartsplanen, og løbe en helt ny lokalafdeling igang. Hvordan I ønsker at begynde, er helt op til jer. De forskellige lokalafdelinger har forskelligt hovedfokus. Det kan være at tilskud til pasning af eget barn er på dagsordenen i byrådet. Måske er I ivrige efter at starte en ny legestue op, eller kaste jer over den første ansøgning til en fond? Den videre proes er jeres, og vi glæder os til at følge jer og heppe.
Vi er med jer hele vejen
Selvom I nu kan kalder jer en lokalafdeling, så slipper vi jer selvfølgelig ikke. Vi er med jer hele vejen, og står til rådighed hvis I får behov for sparring, hjælp til konkrete problemstillinger o.l. På vores fælles kanaler deler vi gerne op- og nedture, og vi ser frem til at have jer med på rejsen mod vores fælles vision om et samfund, hvor hjemmeliv er en tilgængelig og anerkendt muligheder for forældre i Danmark.
"Der er mange forskellige afsæt til, hvorfor man ønsker at starte en lokalafdeling af HJEM. Nogle frivillige savner en ugentlig legestue i deres lokalområde, andre synes der mangler en platform, hvor man som forælder kan få information om hjemmelivet, mens andre igen ønsker at organisere sig for at kæmpe for indførsel eller bevarelse af tilskud til pasning af eget barn. Fælles for alle er dog, at de har lyst til at blive en del af HJEM og det frivillige fællesskab"
- Christina Tengstedt, forperson I HJEM- Hjemmeforældrenes Landsorganisation
Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte Silke Sophie Bundgaard fra Landssekretariatet her