top of page
  • Forfatters billedeHJEM

HJEM debuterede i en valgkamp

Opdateret: 9. sep. 2022

HJEM blev stiftet i slutningen af september, og vi meldte ind i den glødende valgkamp, som kom til at handle meget om familiepolitik, daginstitutioner og børn. Som ny organisation oplevede vi stort momentum, og kommunalvalget var et oplagt sted at starte vores politiske rejse.Hør Christina Tengstedt, forperson i HJEM LO fortælle om oplevelsen i videoen herunder


 

HJEMs bidrag til debatten under kommunalvalget 2021 har drejet sig om tilskuddet til pasning af eget barn, som i dag tilbydes i flere kommuner. Vores hovedbudskab har været at kommunernes familiepolitik bør fokusere


på frihed til familierne. Vi tror på, at trivslen i familierne øges i takt med friheden til at bestemme over egen hverdag. En attraktiv tilskudsordning kan desuden være en akut aflastning af hårdt pressede daginstitutioner.


HJEM går ind for en landsdækkende tilskudsordning, hvor tilskuddets størrelse og forvaltning er ens. Nødvendigheden herfor er blevet tydeliggjort i feedback på vores arbejde og vores indsats i forbindelse med kommunalvalget.

At kortlægge og beskrive tilskudsordningen er et stort arbejde, da tilskudsordningerne er forskellige fra kommune til kommune. Udover den åbenlyse ulighed, skaber det tillige besvær og usikkerhed for familier, der ønsker at varetage pasning af eget barn. Flere kommunalpolitikere har ytret et ønske om sparring og rådgivning omkring tilskudsordning, hvorfor HJEM vil tilbyde dette til de kommende familiepolitiske udvalg i byråd over hele landet.


Vores arbejde under kommunalvalget har givet os et indblik i, hvor vi skal sætte ind med viden, forskning og oplysning. Vi har erfaret, at behovet for viden omkring hjemmelivet og dets muligheder er vigtigt. Der hersker fortsat mange fordomme og myter, og der findes sågar lokalpolitikere, der ikke kender til muligheden for at tilbyde kommunens borgere en tilskudsordning.HJEM har under kommunalvalget 2021:

  • Arrangeret en paneldebat omkring familiepolitik

  • Deltaget i inspirationsmøder

  • Udarbejdet informationsmateriale omkring at tilbyde tilskud til pasning af eget barn

  • Kontaktet lokalpolitikere i kommuner, som ikke tilbyder tilskuddet og vedhæftet ovennævnte informationsmateriale

  • Bidraget til den offentlige debat i P4, Radio4, Tv2 Lorry og Go’ Morgen Danmark.


 52 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Procesberetning: HJEM for hjemmeundervisere

For mange hjemmeforældre er hjemmeundervisning en naturlig forlængelse af hjemmepasning. DELTAG I UNDERSØGELSEN OM HJEMMEUNDERVISNING I DK.

Comments


bottom of page