top of page
  • Forfatters billedeHJEM

Økonomi: Familien på landet

Økonomi er et stort emne, når man taler om hjemmeliv. De fleste hjemmeforældre har sikkert hørt andre sige, at man er heldig fordi man har råd til at hjemmepasse og/eller hjemmeundervise, eller at partneren da må være direktør i et succesfuldt firma.

Mange hjemmeforældre stemmer i, når vi taler om, at hjemmeliv er et tilvalg. Og ingen tilvalg uden fravalg, vel?

Om denne serie

Et nedlagt landbrug i Midtjylland

Familien i Midtjylland tæller to voksne og ét barn. Tilknytningen til arbejdsmarkedet er atypisk, for mens den ene driver selvstændig virksomhed hjemmefra, arbejder den anden forælder som vikar. Et job, som giver fleksibilitet og frihed. Fx til at skrue op og ned for arbejdsmængden, afhængig af familiens behov.


"På vores breddegrader bliver ejendomme solgt for 600.000 kr, og selv bor vi i en ejendom, der trænger til modernisering hele vejen rundt. Det er ikke noget vi haster med (undtagen når der opstår noget akut). Vi har tidligere forsøgt os med en ret høj grad af selvforsyning, men i år har vi valgt det fra, for at se, om besparelsen var dét værd, ift. den mængde tid, vi har brugt på køkkenhave og dyrehold. Resultatet er, at vi er ret glade for den tid, vi har frigivet til andre projekter, og at det er et fåtal af afgrøder, vi savner. Fremadrettet regner vi med at dyrke en lille smule kartofler og en hel del gulerødder. Og så etablerer vi hønsegård og frugthave indenfor det kommende år. Hønsegården vil kunne mærkes på husholdningsbudgettet fra dag 1, og frugthaven vil lige så på sigt."