top of page
  • Forfatters billedeHJEM

FV22: Hvad mener partierne?

Opdateret: 6. okt. 2022

Folketingsvalget er udskrevet, og d. 1. november

skal krydset sættes.

Under kommunalvalget i efteråret 2021, spredte der sig en helt særlig stemning blandt hjemmeforældre. 'Politisk hjemløshed' faldt over manges læber, og mindst lige så mange tilkendegav, at de havde sat deres kryds et helt andet sted, end de nogensinde havde regnet med.

Gennemsigtighed er altafgørende, hvis man ønsker at træffe et velinformeret valg. Derfor vil vi, i HJEM, gerne hjælpe med at afdække partiernes holdning til en række spørgsmål om hjemmelivet og dets vilkår.


I begyndelsen af august spurgte vi, hvad I gerne vil spørge vores politikere og politiske partier om. På baggrund af jeres spørgsmål, udarbejdede HJEM et spørgeskema bestående af 9 spørgsmål, som vi sendte til alle partier. Det er nogle helt klare emner, som fylder hos hjemmeforældre. Tilskudsordning, lønindkomst, barsel og arbejde. Disse emner var også i toppen, da HJEM i foråret 2021 lancerede et spørgeskema som blev besvaret af 500 hjemmeforældre. Analysen herfra, og vores erfaringer og samtaler med endnu flere hjemmeforældre, danner grundlag for HJEMs officielle mærkesager. Vi kan se, at det som fylder hos jer op til et folketingsvalg, er det samme som vi i forvejen arbejder for. Det gør os glade og lettede - for vi kan først ændre noget stort når vi står sammen.

Lad os håbe, at valgkampen og den kommende valgperiode, kommer til at forbedre vilkårene og mulighederne for hjemmeliv i Danmark.

Nedenfor kan du se, hvad partierne har svaret på de spørgsmål vi sendte dem.

1.644 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

1 Comment


Fedt at stort set alle faktisk mener man bør have lov til at have indkomst ved siden af tilskuddet 🙏

Like
bottom of page